Signe von Buchwald var topfrustreret og på vej ind i sit 3. sabbatår, da kærestens dårlige ryg ledte hende til det drømmestudie, hun slet ikke vidste, hun havde.

Af Connie Mikkelsen, journalist
Foto: Heidi Lundsgaard

Nogle gange er vejen til det rette studievalg mere uforudsigelig end andre. Det kan 21-årige Signe von Buchwald fra Svendborg skrive under på.

Hvis man spoler helt tilbage i Signes fortælling om, hvordan hun fandt det studie, hun ønskede sig, havner man nemlig i Libanon 2010, hvor hendes kæreste var udsendt med FN-missionen.

Da hun mødte ham forrige år, var han stærkt plaget af en rygskade, han havde pådraget sig under tjenesten, og da Signe oplevede, hvilken forskel, det gjorde for ham at gå til kiropraktor, begyndte brikkerne at falde på plads.

I sensommeren 2016 var hun klar til at tage beslutningen. Hun var lige droppet ud bygningsingeniørstudiet på Syddansk Universitet, nærmest inden hun fik startet, og hun var dybt frustreret over endnu ikke at have fået retning på sit liv. På det tidspunkt var Signe på vej ind i sit tredje sabbatår.

Den oversete mulighed
– Jeg var begyndt at tænke ’bliver jeg mon nogensinde til noget?’ Siden jeg gik ud af gymnasiet, havde jeg ledt efter dét, jeg brændte for. Jeg havde kigget hele studieguiden igennem igen og igen og havde overvejet at læse både biologi, medicin, sygepleje, arkitektur, design og altså også til ingeniør, men jeg havde ikke fået øje på kiropraktorstudiet, siger hun.

– Faktisk tror jeg ikke rigtigt, jeg vidste, hvad ’Klinisk Biomekanik’ var, så jeg har nok bare bladret hurtigt forbi det, tilføjer hun.

Da kæresten spurgte, om hun havde overvejet at blive kiropraktor, måtte hun derfor svare nej, det havde hun slet ikke. Men nu fandt hun ud af, at kiropraktorfaget rummede alt det, hun havde ledt efter.

Bedre end medicin
– Her får jeg tilgodeset min interesse for anatomi og biologi, jeg får lov til at hjælpe andre mennesker, og så er det et fag, der giver plads til, at man kan have et fornuftigt familieliv ved siden af, forklarer hun.

Det sidste mener Signe i modsætning til medicinfaget, hvor hun opfatter de skiftende arbejdssteder og døgnvagter som et klart minus.

– Ved kiropraktorfaget kan jeg derimod slet ikke finde nogen minusser, siger hun.

– Og så har det virkelig tændt en gnist i mig, at jeg kan se den kæmpeforskel, det gør for min kæreste at komme til kiropraktor. Det er helt fantastisk. Han ligner nærmest en levende evolutionstegning, når han rejser sig op og retter sig ud efter at have været til behandling, beskriver hun.

For Signe har det også været væsentligt, at hendes fremtidige fag rummer gode jobmuligheder, og hendes fremtidsdrøm i dag er at blive ejer eller medejer af en kiropraktorklinik. Måske med speciale i behandling af spædbørn med kolik. Måske noget helt andet. Det vigtigste lige nu er, at hun er i gang.

LÆS OGSÅ: Biomekker-årgang 2017 - hvem er de

Læs om Morten, Sarah og Niclas vej til kiropraktoruddannelsen og deres forventninger til det 6 år lange studie:

Niclas: To sportsskader og et trylletrick

Sarah skiftede fokus

Morten følger plan A